Chemins de fer de Provence – Koglebanen

Objektiv set minder denne bane om en kuriøsitet, som kun overlever takket være støtte fra EU. Ved nærmere eftersyn viser det sig dog, at banen på sin 150 kilometer lange strækning mellem Nice og Digne Les-Bains betjener ikke mindre end 30 stationer.

Banen har sin egen næste nye station – lidt nordvest for Hovedbanegården. Stationen har det mundrette navn, Gare des Chemins de fer de Provence. Tramstop med linie 1: Libération.

skilt-til-sportsmuseumPå det, som baneselskabet selv kalder den urbane del – mellem Nice og Plan du Var – er der forholdsvis mange daglige afgange og denne del er pendlerrute for ganske mange mennesker. Stationen i St. Isidore ligger tæt på Allianz Arena, hvor OGC Nice spiller sine hjemmekampe og hvor man også finder det franske sportsmuseum.

 

skinnebussenDen resterende del af banen op til Digne Les-Bains trafikeres knapt så tæt. Den er nok mere rettet mod turister, som vil opleve baglandet. Efter sigende en smuk tur. Ved særlige lejligheder køres turen med et historisk damplokomotiv, ellers køres med ældre skinnebusser og de nye EU-finansierede regionaltog.

 

Tilnavnet ”Koglebanen” stammer fra en tid, hvor toget ofte standsede på ruten, så passagererne kunne stå af og samle kogler.

Chemins de fer de Provence har eget takstsystem, hvis man skal længere end stationen “Le Chaudan”.  Disse billetter købes på stationen i Nice. Det er desuden muligt at foretage pladsreservation.

NB: Fra 1. juli 2023 kan billetter og kort til bus og letbane i Nice også bruges i Koglebanen på stationerne mellem Nice og Le Chaudan.

Priseksempler på enkeltrejser:

  • Nice – St. Isidore: 1,70 Euro
  • Nice – Plan du Var: 1,70 Euro
  • Nice – Digne: 23,30 Euro

Når fodboldholdet OGC Nice spiller hjemmekampe på Allianz Riviera, er der særafgange fra Stationen i Nice til St. Isidore til en specialpris for en returbillet. Pladsreservation kræves.

 

Retur til offentlig transport.