Villeneuve Loubet Village

Villeneuve Loubet Village og det kulinariske museum

Villeneuve Loubet Village er i udgangspunktet som så mange andre små byer i det sydfranske: Ligger på et lille bjerg med en kirke og en borg på toppen. Hyggelige stejle gader og et nydeligt rådhus ved pladsen nederst i byen. Dog betyder to specielle museer, at byen måske alligevel er et besøg værd.

Byen nås med linie 650, som afgår fra stoppestedet “Parc Phoenix”, som nås med letbane 2. Der er ca. 2 afgange i timen, så det kan betale sig, at tjekke køreplanen. Busserne er normalt ganske præcise i afgangen fra Nice. Der købes en normal billet til 2,50 Euro pr. person eller bruges Ticket Azur.

I Villeneuve Loubet står man af ved stoppestedet ”Villeneuve Village”.

Start besøget på toppen

Bussen stopper lige ved torvet med Rådhuset. Skilte viser vej til både museerne samt til kirken og borgen. Start med at gå direkte til toppen af den stejle, men velholdte vej. På toppen finder du kirken samt borgen. Kirken kan besøges, men middelalderborgen er desværre lukket land. Den har siden 1742 har været i privat eje, men ejerne åbner borgen for offentligheden ganske få gange om året. Det er Turistbureauet, som står for de guidede rundvisninger. Kontakt dem evt. for oplysning om mulighederne for besøg.

På toppen af Villleneuve Loubet er der også et lille kapel til Notre Dame samt et relativt nyt mindesmærke skabt af kunstneren Jean-Pierre Gault, som nogle måske husker fra de små håndlavede keramikhuse, som var meget populære i 1980’erne og 90’erne. Nyd også udsigten fra toppen.

Besøg opfinderen af peach melba

På vej ned er det så tid at besøge Musée Escoffier de l’Art Culinaire. Mesterkokken Auguste Escoffier er født i Villeneuve Loubet og på museet kan man få en fin indføring i Escoffiers indsats på det kulinariske område – ikke mindst hans opfindelse af peach melba. Museet er åbent mellem februar og oktober. Der er åbent alle dage fra kl. 10 til kl. 18, dog lukket mellem 13 og 14.

Efter det kulinariske museum kan man besøge Musée d’Histoire & d’Art, som ligger tæt på rådhuset. Her er det muligt, at se ting, som primært har relation til det franske militær i det 20. århundrede.

Efter museumsbesøgene kan det stærk anbefales at nyde en forfriskning på en af byens hyggelige caféer beliggende på pladsen omkring rådhuset.

Hav tålmodighed, når du gør klar til hjemturen mod Nice. Der er ingen nøjagtige afgangstider for linie 650, så med to afgange i timen, kan man være uheldig og komme til at vente et pænt stykke tid før næste bus dukker op.

Det lille ekstra:

 

Besøg turistbureauet