Parkering i Nice

I den centrale del af Nice er det stort set umuligt at finde en gratis parkeringsplads. Ja, i det hele taget kan der være tidspunkter, hvor det er svært at finde en parkeringsplads overhovedet.

I det meste af det centrale Nice er der parkometerzone, som gælder alle hverdage mellem kl. 09:00 og 20:00. Hvis man kun parkerer en halv time er det gratis, men det skal trækkes en P-billet i automaten, som skal placeres i bilen. Ellers er prisen 1,30 Euro i timen og parkometrene tager maksimalt mønter til 2 timers parkering.

Der er altså gratis parkering på gaden alle hverdage mellem kl. 20:00 og 09:00 samt på søn- og helligdage, hvis der vel at mærke er ledige pladser.

Parkering i Nice 2

Bedste mulighed er altså at finde et af parkeringshusene/-kældrene. Dem er der mange af, og de er altid tydeligt markeret med skilte.

Brug dette link, som giver en oversigt over parkeringsmulighederne i Nice.

Det er også muligt at parkere på særlige pladser (Parkazur), hvis man tager videre med offentlig transport. Disse pladser tillader dog ikke parkering natten over. 

Mange af parkeringsanlæggene i centrum har gratis parkering i indtil 60 minutter. Parkerer man udover de 60 minutter, betales for den samlede tid.

Parkeringsmuligheder ved lejligheden.

Hvis man kommer i egen bil eller lejer bil under opholdet er nærmeste parkeringskælder “Parking Masséna”, som ligger lige under Place Masséna. Behagelig tæt på, men også i den dyre ende.

Vi har selv brugt parkeringshuset ”Corvesy”, som ligger i  Rue Alexandre Mari lige ved Place Masséna. Her kan der købes abonnement. 5 dage koster 90 Euro og 14 dage koster 165 Euro (April 2023). Abonnementet købes i forbindelse med, at man parkerer første gang.

Kort Corvesy

At tegne et abonnement betyder dog ikke, at man har købt en fast plads i parkeringshuset. Man har købt retten til at finde en ledig plads og Corvesy er ofte fyldt op i dagtimerne, så der kan være lidt ventetid på en ledig plads. Fra sidst på eftermiddagen og om aftenen har vi dog aldrig oplevet pladsproblemer.

Der er ca. 5 minutters gang mellem vores lejlighed (A) og ”Parking Corvesy” (B).