Glasklar i Biot

Har man sagt glas, må man også sige Biot, eller er det omvendt? Under alle omstændigheder er en udflugt til Biot en god oplevelse, hvis man da ikke helt har tabt (glas)pusten. Og faktisk startede det hele tilbage i 1600-tallet med keramikkrukker. Glassene kom senere.

Turen starter med letbane 2 fra “Jean Médecin” til “Parc Phoenix”. Herfra er det regionalbus linie 620. Hvis man køber sin billet til 2,50 Euro i bussen, skal man hos chaufføren bede om en ”Ticket Azur” (Eller ”Avec correspondance”). Så får man en lille ekstra billet, som skal bruges, når man skal med lokalbussen det sidste stykke mod Biot.

Med linie 620 kører man en lille halv time og står af ved stoppestedet ”Gare de Biot”. Her fortsættes med Envibus linie 10 i retning mod Valbonne. Det er i denne bus, at man validerer sin ”Ticket Azur”. Hvis man af forskellige årsager ikke får købt en ”Ticket Azur” er fadæsen til at overse, da der kan købes en enkeltbillet i lokalbussen til 1,50 Euro pr. person. Husk at tage en køreplan i lokalbussen, så der er styr på tiderne retur.

I Biot står man af ved stoppestedet ”Biot Village”. Stoppestedet ligger lige overfor Turistbureauet, hvor oplevelserne i Biot med fordel kan indledes.

Historisk rundtur

På turistbureauet kan man få en folder, som ganske grundigt beskriver en historisk og geologisk rundtur i den gamle del af Biot med ikke mindre en 25 fremhævede punkter. Inden denne rundtur anbefales dog, at man udforsker hovedgaden Rue Saint Sébastian som rummer både butikker og restauranter. En frokost eller blot en forfriskning på det hyggelige torv kan varmt anbefales.

Det er også på Rue Saint Sébastian, at man finder byens museum. (Lukket om mandagen)

Herefter er det rundt i den gamle bydel. Man kan vælge at følge turistfolderens rute, eller man kan fortabe sig til historien og gå planløst rundt, da det er næsten umuligt at fare vild. Man bør dog ikke snyde sig selv for de to gamle byporte, den særprægede kirke samt den spændende arkadeplads.

Området nedenfor Biot Village

Selve turen fra det gamle Biot og ned til det nye område foregår på 200 meter af Route de la Mer fra den eksklusive restaurant ”Le Jardin du Mas” (se kortet). PAS PÅ: Der er ikke noget fortov og der er faktisk næsten ingen plads, når bilerne skal passere.

Når man er sikkert nede i det nye Biot, er der først et par mindre glaspusterier samt nogle butikker. Besøg det eksklusive ”Pierini Glass Studio”, hvor der kan ses fine eksempler på moderne glaskunst.

Pust dit eget glas

Slut besøget i det store ”La Verrerie de Biot”. Her findes en stor butik med alt til glasfaget hørende. Der er museum, men fremfor alt er der et imponerende glaspusteri, hvor det er muligt at se, hvor meget arbejde det faktisk kræver at fremstille en glasting.

Det er også muligt at komme til at lave sit eget glas, naturligvis under kyndig vejledning. Det kunne være en passende afslutning på et spændende besøg i Biot.

Hjemturen

Hjemturen starter ved stoppestedet ”Biot 3000”. Hvis ikke man har købt en ”Ticket Azur” på turistbureauet, så købes der en alm. enkeltbillet i linie 10, som kører til ”Gare de Biot”. Her skiftes til linie 620 med retning mod Nice. Billetpris 2,50 Euro. Ved endestationen “Parc Phoenix” skiftes til Letbane 2, som kører det sidste stykke til centrum.

Det lille Ekstra:

  • I turisthøjsæsonen suppleres linie 10 af en særlig bus (”Navette”), som kører mellem Gare de Biot og Biot Village. Skiltes i sæsonen.
  • Tag evt. en af vejene mellem Biot Village og Gare de Biot til fods. Turen er ca. 3 km, og giver mulighed for at besøge Musée national Fernand Léger, som ligger ca. midtvejs.
  • Hvis man ikke orker køreturen i linie 620, så tag i stedet toget fra Nice til ”Gare de Biot”. Her er køretiden ca. 20 minutter. Læs mere her.
  • På hjemturen er der mulighed for at besøge Cagnes-sur-Mer, Cros-de-Cagnes og Saint-Laurent-du-Var – både med bus og tog.

Besøg turistbureauet