Fra og til lufthavnen i Nice

Med Letbanen

Den både nemmeste, hurtigste og billigste måde at komme til og fra lufthavnen er at tage letbane 2.

Letbanen kører til og fra lufthavnsterminalerne til den ordinære takst for bytrafikken i Nice. Letbanen kører alle dage frem til midnat.

Klik her og se den aktuelle vejledning, når du skal til centrum/5 Rue Masséna.

Med almindelig bybus (Lufthavnsbussen er ophørt 2. september 2019)

Der er kun en bybuslinie, som har forbindelse til centrum, linie 12. Der er mellem 3 og 5 afgange i timen og sidste afgang er ca. 21:40.

Fra ankomsthallen i Terminal 1 tager man udgang A1 og går de ca. 150 meter ad gangstien op til stoppestedet på Promenaden. Linie 12 kører nøjagtig samme rute til centrum og stoppested ”Albert 1er”, som den nu nedlagte lufthavnsbus gjorde. På vej mod lufthavnen holder linie 12 ved stoppestedet ”Avenue de Verdun”.

Bybusserne kan absolut ikke lide store kufferter og chaufføren kan afvise passagerer, hvis der skønnes, at der ikke er plads i bussen.

Taxa eller Uber

Tager du en Taxa eller Uber fra lufthavnen til lejligheden i 5 Rue Masséna, skal man bede den køre til Place Masséna.

Der er indført en fast pris på transporten med taxa mellem lufthavnen og fra Nice centrum. Prisen er 32 Euro og inkluderer bagage. Det anbefales dog, at man sikrer sig denne pris før turen påbegyndes.

Uber fungerer ganske fint og lovligt i Nice, men for at bestille en Uber, skal man have installeret Uber-appen på sin telefon.

Ubers pris vil normalt ligge mellem 17 og 21 Euro, men kan være dyrere i travle perioder. Dette oplyses dog altid ved bestillingen.

Et hensigtsmæssigt sted at bestille en Uber, når man skal mod lufthavnen er hjørnet af Rue Paradis og Avenue de Verdun (A på kort). Nærmeste taxaholdelads, hvor der stort set altid holder taxaer, er Avenue du Verdun udenfor indgangen til Hotel Meredien (B på kort). 

 

 

 

Her kan du læse konkrete eksempler på kørsel med Taxa og Uber.

Lufthavnen til fods

Turen til fods kan enten følge Promenade des Anglais eller man kan følge vejen parallelt: Rue Masséna/Rue de France/Avenue de la Californie indtil denne ”smelter” sammen med Promenaden. Husk at komme over på lufthavnssiden af Promenaden, så slipper man for en omvej helt ude ved lufthavnen. På det sidste stykke af vejen er der en kombineret gå- og cykelsti langs lufthavnen.

Med en let trillekuffert med gode hjul og et normalt gåtempo varer turen 1 time og 30 minutter uden pauser.

Med undtagelse af det sidste stykke vej, er der mange muligheder for at holde passende spise- og drikkepauser undervejs. Turen er ganske hyggelig, den giver god motion og man kan glæde sig over at have sparet busbilletten.