Fra og til lufthavnen i Nice

Med Letbanen – ”Luksus”

Den både nemmeste, hurtigste og billigste måde at komme til og fra lufthavnen er at tage letbane 2.

I billetautomaterne i både Terminal 1 og 2 sælges kun det særlige kort ”AERO”. Det koster 10 Euro og giver ret til en tur fra lufthavnen (inkl. en omstigning) samt en tilsvarende tur tilbage til lufthavnen.

Her er prisen altså 5 Euro pr. tur set i forhold til den ordinære pris for en enkeltrejse på 1,70 Euro

Med Letbanen – ”Billigst”

Hvis man ankommer til Terminal 1 og har mod på en rask gåtur på 600 meter/10 minutter, så læs videre her:

Følg fortovet langs letbanesporene til stoppestedet ”Grand Arenas”. Her køber man i automaten sin billet til 1,70 Euro plus 2 Euro til ”La Carte”, hvis man da ikke har det i forvejen.

Besparelsen på denne lille gåtur svarer til en skattefri timeløn på ca. 300 kroner.

OBS: Har man sin billet på sin smartphone, eller har et opladet ”La Carte” med hjemmefra, kan man indtil videre bruge dette helt fra lufthavnen, men forvent, at man snart kun kan køre direkte til/fra lufthavnens terminaler med det særlige (og dyrere) ”AERO”-kort.

Uanset hvilken tur man vælger, så er nærmeste Letbanestation i forhold til lejligheden i 5 rue Masséna ”Jean Medecin”.

Klik her og se den aktuelle vejledning, når du skal til centrum/5 Rue Masséna. 

Med almindelig bybus – linie 12

Der er kun én bybuslinie, som har forbindelse til centrum, linie 12. Der er mellem 3 og 5 afgange i timen og sidste afgang er ca. 21:40.

Fra ankomsthallen i Terminal 1 tager man udgang A1 og går de ca. 150 meter ad gangstien op til stoppestedet på Promenaden. Linie 12 kører nøjagtig samme rute til centrum og stoppested ”Albert 1er”, som den for længst nedlagte lufthavnsbus gjorde. På vej mod lufthavnen holder linie 12 ved stoppestedet ”Masséna/Faure”.

Bybusserne kan absolut ikke lide store kufferter og chaufføren kan afvise passagerer, hvis der skønnes, at der ikke er plads i bussen.

Taxa eller Uber

Tager du en Taxa eller Uber fra lufthavnen til lejligheden i 5 Rue Masséna, skal man bede den køre til Place Masséna.

Der er indført en (vejledende) fast pris på transporten med taxa mellem lufthavnen og Nice centrum. Prisen er 32 Euro i dagtimerne plus evt. tillæg. Det anbefales dog, at man sikrer sig denne pris før turen påbegyndes.

Uber fungerer ganske fint og lovligt i Nice, men for at bestille en Uber, skal man have installeret Uber-appen på sin telefon.

Gennem Uber-appen får man oplyst aktuelle priser og ventetider inden man bestiller sin tur. Man får oplyst hvilken bil og chauffør som kommer. Betaling sker via appen og man får efterfølgende en mail med kvittering samt en kvalitetsopfølgning på turen.

Ubers pris vil normalt ligge mellem 20 og 25 Euro, men kan være dyrere i travle perioder. Dette oplyses dog altid ved bestillingen. I juli 2023 var prisen med Uber kl. 22 om aftenen 40 Euro. Letbanen havde indstillet driften p.g.a. risiko for uroligheder. Den faste taxapris var suspenderet. Ventetiden på Uber var 5 minutter.

Et hensigtsmæssigt sted at bestille en Uber, når man skal mod lufthavnen er hjørnet af Rue Paradis og Avenue de Verdun (A på kort). Nærmeste taxaholdelads, hvor der stort set altid holder taxaer, er Avenue du Verdun udenfor indgangen til Hotel Meredien (B på kort).  

Her kan du læse konkrete eksempler på kørsel med Taxa og Uber.

Lufthavnen til fods

Turen til fods kan enten følge Promenade des Anglais eller man kan følge vejen parallelt: Rue Masséna/Rue de France/Avenue de la Californie indtil denne ”smelter” sammen med Promenaden. Husk at komme over på lufthavnssiden af Promenaden, så slipper man for en omvej helt ude ved lufthavnen. På det sidste stykke af vejen er der en kombineret gå- og cykelsti langs lufthavnen.

Med en let trillekuffert med gode hjul og et normalt gåtempo varer turen 1 time og 30 minutter uden pauser.

Med undtagelse af det sidste stykke vej, er der mange muligheder for at holde passende spise- og drikkepauser undervejs. Turen er ganske hyggelig, den giver god motion og man kan glæde sig over at have sparet busbilletten.

 

Retur til offentlig transport