SNCF – jernbanen

Nice har 4 banegårde, som betjenes af SNCF. Nice Ville/Gare Thiers, Riquier, St. Augustin og Pont Michel. Sidstnævnte betjenes kun af de få tog mod Sospel, Breil-sur-Roya og Tende.

Gare Thiers, som de lokale kalder den, er Hovedbanegården, som netop har gennemgået en omfattende  renovering. 

I 2018 er der påbegyndt et større bygningsarbejde ved siden af stationen, så der kan være omlægninger af fortove, veje og busstoppesteder. Dette arbejde forventes at vare til godt ind i 2022.

Fra 5 Rue Masséna kører man de to letbanestop med linie 1 fra Place Masséna til Gare Thiers, eller man nyder gåturen på ca. 15 minutter.

Nice har forbindelse til TGV-nettet med flere daglige afgange mod Cannes, Marseille, Lyon og Paris samt mod Monaco, Menton og Italien. Desuden er der mange regionale afgange. De ”store” tog standser ikke ved alle stationer, medens de fleste regionale togafgange standser ved alle stationer.

De regionale busser stopper ved de fleste af de samme stationer. Hvad skal man vælge?

Togbilletter købes i automater på stationen. Der vil normalt altid være personale på stationen, som kan være behjælpelige. Det samme gælder de andre større stationer som fx Cannes og Monaco.

På Gare Thiers er der også et bemandet billetkontor, hvor der kan købes billetter og foretages reservationer til længere rejser.

Husk altid at stemple billetten, også selv om den er købt samme dag, som den skal bruges. Billetten stemples i den gule automat, som på de fleste stationer er placeret ved indgangen til perronen. Hvis billetten ikke er stemplet, kan det koste en afgift.

I 2019 er der indført et nyt system, så togbilletter købt i de nye hvide billetautomater skal scannes, før man får adgang til perronerne.

De franske jernbaner har ry for at være ganske stabile, medmindre man løber ind i en strejkebølge.

Kør med toget til halv pris: Klik her

Toget kører i den forkerte side – set med danske øjne.

Kig på fotoet og lad som om du er fotografen:

tog-i-den-forkerte-side

Når toget sætter i gang kører det så mod dig eller væk fra dig???

I Frankrig vil dette tog køre imod dig!

Dette er ikke et problem på de store stationer med flere perroner og tydelig skiltning, men på de mindre stationer, som på fotoet, Nice Riquier, skal man holde tungen lige i munden.

Er du VEST for Nice og skal mod Nice/Thiers, så skal der på perronen stå ”Direction Ventimiglia”

Er du ØST for Nice og skal mod Nice/Thiers, så skal der på perronen stå ”Direction Marseille”

 

Retur til offentlig transport