Vence – Danskerbyen

En pålidelig kilde har oplyst, at der på et tidspunkt har boet op mod 5.000 skandinaver i Vence-området. Øgede leveomkostninger og ændrede skatteregler har givetvis reduceret dette antal, men det er ret sikkert, at det er vanskeligt at bevæge sig rundt i Vence uden at høre dansk. Specielt hvis man runder hjørnet ved Henry’s Bar.

Turen til Vence kræver mindst en omstigning

Der er to busmuligheder mellem Nice og Vence:

  • Bybus nr. 9, som kører fra “Parc Phoenix”. Første etape er dog letbane 2 til “Parc Phoenix“, hvorfra linie 9 afgår. Da Vence ligger i Nices takstområde, kan turen klares med et enkelt klip i ti-turskortet eller man kan bruge almindelig enkeltbillet, eller dags-/ugekort. Linie 9 har ca. 2 afgange i timen til Vence. Linie 9 har enkelte aftenafgange mod Parc Phoenix.
  • Regionalbus 655, som kører via Saint-Paul de Vence. Linie 655 starter ved banegården i Cagnes sur Mer, som bedst nås med toget (TER). Der skal købes både billet til toget samt billet i bussen. Sidste afgang retur mod Cagnes sur Mer med linie 655 er kl. 19:30.

Central ankomst i Vence

Busserne ankommer i Vence til busterminalen Halte Routiere de l’Ara. Herfra er der ca. 600 meter ad Avenue de la Résistance til det centrale torv og den historiske middelalderby.

Går man den næste modsatte vej ad Avenue Victor Tuby/Avenue Henri Matisse er der lidt over en kilometer til La Chapelle du Rosaire.

Denne side er under opbygning. Oplysningerne om transport er dog opdateret.

Besøg Turistbureauet