Regionalbusser

Man kender busserne på de trecifrede busnumre. Busserne drives af det administrative system, som svarer til de danske regioner. Der er i alt 42 ordinære linier i regionaltrafikken.

Hvis busserne bruges indenfor Nice byzonen kan billetter og kort til bybusserne bruges. Ellers må der købes særlig billet. Taksten er 2,50 Euro pr. tur og billetten købes hos chaufføren. 

Der findes også en billet, Ticket Azur, som for 2,50 Euro inkluderer en omstigning mellem regionalbusser eller bybus indenfor 2½ time. Desuden kan man på ZOUs salgskontorer købe et personligt 10-turskort til 14,70 Euro. 10-turskortet er gyldigt i 6 måneder fra købsdatoen, så det er næppe relevante til turistbrug.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt billetten til bytrafikken kan bruges og hvis chaufføren ikke er i servicehumør, så vælg det sikre: Køb regionalbilletten.

Grupperabat: Er man mellem 3 og 8 personer, som rejser sammen, kan der i bussen købes en gruppebillet med en ganske pæn rabat. 

Med ZOUs app kan man købe billet til 2,10 Euro. Pr. januar 2023 kan denne app dog ikke bruges på en dansk-registreret mobiltelefon.

Med udgangspunkt i 5 Rue Masséna er de mest interessante linier nr. 620 til Cannes (og Antibes/Juan les Pins) samt nr. 650 til Grasse. Disse afgår alle fra stoppestedet ved Parc Phoenix, som let nås med Letbane 2 fra centrum.

Linie 655 til Vence (og st. Paul) afgår fra banegården i Cagnes sur Mer. Linie Linie 600 til Monaco/Menton har sit udgangspunkt på Square Normandie Niemen og kører via Havnen (Le Port).Fra rutebilstationen, Gare Routière Vauban, tilbyder linie 602 alle hverdage 6 afgange til Eze Village. 

Regionalbussernes omfattende rutenet kan ses på regionens hjemmeside.

Tydelig information i bussen
Tydelig information i bussen

 

Regionalbusserne kræver lidt tålmodighed, da der er mange stop undervejs og oftest ganske tæt trafik. Turen til Cannes ta´r næsten 2 timer. Grasse nås på 1 time og 45 minutter medens turen til Monaco kan tage op mod en times tid.

 

Busserne er dog komfortable og der et tydelige informationsskærme i busserne, som gør det nemt at stå af ved rette stoppested. Det er en hjælp, da de fleste chauffører nok er venlige, men turistguider, det bliver de aldrig.

Regionalbusserne 620 og 650 kører i retning mod vest forbi lufthavnen – og her menes forbi – da det er ikke muligt at stå af. Man må fortsætte til næste stop, som er Pasarelle ved togstationen i Saint Laurent du Var. Herfra er der ca. 20 minutter retur til fods mod Terminal 1.

Regionalbusserne kører dagligt frem til kl. ca. 20:00, men tjek altid sidste afgangstid på destinationen.  Linie 620 har enkelte senere aftenafgange.

Natten før fredag, lørdag, søndag samt helligdage er der få regionale aften-/natbusafgange. Linie 601 kører mellem Nice og Monaco/Menton. Linie 621 kører mellem Nice og Cannes.

1. maj og visse helligdage er busdriften reduceret eller helt aflyst.

Der er mange gode og billige udflugtsmuligheder med de regionale busser. Læs mere under afsnittet “På tur fra 5 Rue Masséna“.

Regionalbusserne standser ved de fleste togstationer mellem Menton og Cannes. Hvad er bedst – bus eller tog?

Fra rutebilstationen kører der også ekspresbus til Marseille med forskellige stop undervejs. Turen til Marseille ta’r ifølge køreplanen mellem 2½ og 4 timer. Fra busterminalen ved lufthavnens terminal 1 er der desuden en række andre fjernbusser, blandt andet FlixBus.

Link til ZOUs hjemmeside med app-info

Retur til offentlig transport