Regionalbusser

Man kender busserne på de trecifrede busnumre. Busserne drives af det administrative system, som svarer til de danske regioner. Der er i alt 42 ordinære linier i regionaltrafikken.

Hvis busserne bruges indenfor Nice byzonen kan billetter og rabatkort til bybusserne bruges. Ellers må der købes særlig billet. Taksten er 1,50 Euro pr. tur og billetten købes hos chaufføren. Dette system betyder, at man kan køre til Vence på et 10-turskort til bytrafikken. Men skal man til St. Paul de Vence, som passeres på vejen til Vence, skal der købes billet til regionalbussen.

Der findes også en billet, Ticket Azur, som for 1,50 Euro inkluderer en omstigning mellem regionalbusser eller bybus indenfor 2½ time samt 10-turskort til 10 Euro. 10-turskortet til regionalbusserne gælder kun til den linie, som de er købt til, så de er næppe relevante til turistbrug.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt 10-turskortet til bytrafikken kan bruges og hvis chaufføren ikke er i servicehumør, så vælg det sikre: Køb regionalbilletten.

Med udgangspunkt i 5 Rue Masséna er de mest interessante linier nr. 200 til Cannes (og Antibes/Juan les Pins), nr. 400 til Vence (og st. Paul) samt nr. 500 til Grasse. Disse afgår alle fra stoppestedet ved Parc Phoenix, som let nås med Letbane 2 fra centrum. Linie 100 til Monaco/Menton kører fra Havnen (Le Port). 112-til-ezeFra rutebilstationen, Gare Routière Vauban, tilbyder linie 112 alle hverdage 6 afgange til Eze Village.

Regionalbussernes omfattende rutenet kan ses på regionens hjemmeside.

Tydelig information i bussen
Tydelig information i bussen

 

Regionalbusserne kræver lidt tålmodighed, da der er mange stop undervejs og oftest ganske tæt trafik. Turen til Cannes ta´r næsten 2 timer. Grasse nås på 1 time og 45 minutter, Vence på 1 time medens turen til Monaco kan tage op mod en times tid.

 

 

Busserne er dog komfortable og der et tydelige informationsskærme i busserne, som gør det nemt at stå af ved rette stoppested. Det er en hjælp, da de fleste chauffører nok er venlige, men turistguider, det bliver de aldrig.

Regionalbusserne 200, 400 og 500 kører alle forbi lufthavnen – og her menes forbi – da det er ikke muligt at stå af. Man må fortsætte til næste stop, som er Pasarelle ved togstationen i Saint Laurent du Var. Herfra er der ca. 20 minutter retur til fods mod Terminal 1.

Regionalbusserne kører dagligt frem til kl. ca. 20:00, men tjek altid sidste afgangstid på destinationen.  Linie 200 har enkelte senere aftenafgange.

Natten før fredag, lørdag, søndag samt helligdage er der få regionale natbusafgange. Linie 100 kører fra lufthavnen via Nice til Monaco/Menton og linie 200 kører mellem Lufthavnen og Cannes.

1. maj og visse helligdage er busdriften reduceret eller helt aflyst.

Der er mange gode og billige udflugtsmuligheder med de regionale busser. Læs mere under afsnittet “På tur fra 5 Rue Masséna“.

Regionalbusserne standser ved de fleste togstationer mellem Menton og Cannes. Hvad er bedst – bus eller tog?

Fra rutebilstationen kører der også ekspresbus til Marseille med forskellige stop undervejs. Turen til Marseille ta’r ifølge køreplanen mellem 2½ og 4 timer.

 

Retur til offentlig transport