Cros-de-Cagnes

Et pusterum i Cros-de-Cagnes

Hvis man har lyst til at besøge et sted, hvor tempoet er mindst et eller to trin lavere end i selve Nice, og hvis man samtidig ikke har lyst til at rejse i timevis, så er en smuttur til Cros-de-Cagnes en god mulighed.

Man når let det lille tidligere fiskerleje med regionalbusserne 620, 655 eller 650 fra stoppestedet “Parc Proenix” og kører de godt 15 minutter til stoppestedet ”Les Oliviers”. Du kommer til “Parc Phoenix” med letbane 2. Turen klares med en enkelt billet, som gælder både letbanen og bussen. 

Marked tirsdag og torsdag

Fra stoppestedet går du ca. 100 meter retur og rammer Avenue des Oliviers, som fører til strandpromenaden. Der er et livligt gademarked hver tirsdag og torsdag mellem 8:30 og 12:30. Måske er der mulighed for at gøre en god handel. I gaden ligger også områdets mest interessante butikker. De holder alle siesta mellem 12:30 og 15:00.

3,5 kilometer nyrenoveret strandpromenade

Cros-de-Cagnes er en del af Cagnes-sur-Mer, som kan prale af 3,5 km nyrenoveret strandpromenade langs Promenade de la Plage. Stranden et stadig en stenstrand, men med en mindre størrelse sten end i Nice, og stranden i Cros-de-Cagnes er mere bade- og børnevenlig. I forbindelse med renoveringen af strandpromenaden er der også sket en omlægning af trafikken, så der langs stranden stort set kun er lokaltrafik.

Både på selve stranden og langs promenaden er der et fint udvalg af caféer og restauranter.

Også lidt til kulturen, lidt

Man skal ikke snyde sig selv for et besøg i den lille kirke, Chapelle Saint-Pierre, som med sit klokketårn er blevet byens vartegn.

Slå også et smut forbi fiskerlejet, som ligger nogle hundrede meter i retning mod lufthavnen. Der er faktisk stadig enkelte fiskerbåde tilbage.

Og efter nogle rolige timer i Cros-de-Cagnes er man på en halv time tilbage i pulserende Nice.

Det lille ekstra:

  • Turen kan kombineres med f.eks. ture til Grasse, Villeneuve Loubet eller Haut-des-Cagnes
  • Hvis man ta’r turen som ren bade-/strandtur, så stå af ved ”Les Tritons” og gå til stranden ad Avenue des Orangers – lidt kortere gåtur
  • Turen kan faktisk klares på cykel. Der er god cykelsti hele vejen. Prøv evt. Vélo Bleu. 
  • Hver tirsdag kl. 10.00 fra april til september er der en guided tur, som bl.a. går omkring resterne af det gamle fiskerleje. Der startes ved turistkontoret på 99 Promenade de la Plage. Kun fransk tale
  • Tag evt. turen til fods til Saint-Laurent-du-Var. Følg ruten langs vandet fra Promenade de la Plage. På turen passeres Port du Cros-de-Cagnes, Lystbådehavnen Port de Saint-Laurent-du-Var, Promenade des Flots Bleus, og der sluttes ved indkøbscentret Cap 3000. Selve gåturen er på ca. 30 minutter

Besøg turistbureauet