Fréjus og Saint Raphaël

Disse to byer, som er beliggende ca. 70 km vest for Nice, er i praksis vokset sammen til et byområde. Men tag ikke fejl. Der er tale om to selvstændige kommuner med eget rådhus, egen banegård og egen turistinformation osv.

Indbyggertallet i Fréjus er ca. 52.000, medens der er registreret ca. 35.000 indbyggere i Saint Raphaël.

Transporten til og fra Nice

Med tog er der cirka en times rejsetid fra Nice Ville, når man kører med Marseilles-toget, som kun stopper ganske få steder. Toget stopper ved banegården, Saint Raphäel Valescure. Hvis man vil køre med tog til Fréjus, kræver det et togskifte i Cannes, medmindre man rammer et af de få myldretidstog fra Nice, som også stopper i Fréjus. Her dog med en noget længere rejsetid.

TGV-togene mellem Paris og Nice stopper også i Saint-Raphaël, men kræver både pladsbillet, særlig indtjekning samt et pristillæg. Så det er næppe interessant, på en strækning, hvor der alligevel ikke kan køres med højhastighed.

Transport internt i Fréjus og Saint Raphaël

I Saint Raphaël ligger busterminalen direkte ved stationen og med linie 4 er der direkte forbindelse til busterminalen i Fréjus. KLIK HER og læs mere om den offentlige transport i området.

Det er i øvrigt også fra busterminalen i Saint Raphaël, at der afgår regionalbusser til Sainte-Maxime og Saint Tropez

Badestrande og marinaer i topklasseOmrådets badestrande er i topklasse og hører til sydkystens absolut bedste. Og med store marinaer i begge byer er området et ægte eldorado for vandelskere. Der er også etableret ganske store parkeringsfaciliteter ved strandområderne.

Andre seværdigheder

I Fréjus er det især de romerske ruiner, som trækker. Der er desuden også et lokalhistorisk- og et forhistorisk museum.

I Saint Raphaël skal det arkæologiske museum, som ligger sammen med byens gamle kirke fremhæves. Den gamle bykerne er ikke stor, men absolut et besøg værd. Desuden er der overfor banegården et nyt museum tilegnet den franske filmskuespiller Louis de Funès.

Begge byer byder på mange kunstgallerier samt lokale butikker og markeder. I området findes desuden både en mindre forlystelsespark, en zoologisk have samt et vandland.

Det kan måske være værd at overveje en hotelovernatning. Prisen på et dobbeltværelse på turisthotel tæt på banegården er i maj måned 2022 ca. 100 euro pr. nat i.h.t. Booking.com

 

KLIK HER og læs en historie om en dagsudflugt til Fréjus og Saint Raphaël.

Besøg turistbureauet i Fréjus – klik

Besøg turistbureauet i Saint-Raphael – klik