Taxa og Uber i Nice

At køre med taxa i Nice er ikke billigt. Slet ikke sammenlignet med den lave pris på anden offentlig transport.

Egen erfaring med taxabrug er da også yderst begrænset. Faktisk handler det i 2016 om blot to ture. Begge fra lufthavnen til Place Masséna, og begge under årets ganske lange busstrejke. Den ene tur var en aftentur, som beløb sig til 42 Euro. Turen er omtalt i denne artikel. Den anden tur var samme strækning, men under EM i fodbold. Her var prisen 48 Euro. Begge priser altså betragteligt over prisen på 30 – 35 Euro, som Taxa selv anvender som deres vejledende pris. Det er måske med til at forklare grunden til, at taxa ikke benyttes så meget.

Uber har vind i sejlene i Nice og er omtalt i denne artkel. Lovligheden af Uber er fortsat under debat i Frankrig, men i skrivende stund (august 2018) opererer Uber på fuld kraft i Nice og omegn. Uber er dog ikke tilladt i Monaco. Senest har Uber indgået et samarbejde med Lignes Azur omkring et supplement til natbusserne i Nice.

Ellers et par stikord om taxa i Nice:

  • Startpenge er 3 Euro og blandt de dyreste i Frankrig
  • Man prajer ikke en taxa på gaden, men finder den på en af de officielle holdepladser
  • Man kan ringe efter en taxa – tel. (0)4 93137878. Taxameteret startes fra taxaens startpunkt og kan altså være betragteligt over de 3 Euro ved turens reelle start
  • Taxaer medtager normalt maksimalt 3 personer. Altså ikke 4 personer, som vi er vant til.
  • Taxa beregner tillæg for bagage. Reglerne virker ikke helt gennemskuelige og tolkes frit af chaufføren
  • Siden foråret 2018 er der indført en fast pris på transporten med taxa mellem lufthavnen og fra Nice centrum. Prisen er 32 Euro og inkluderer bagage. Det anbefales dog, at man sikrer sig denne pris før turen påbegyndes.

Da vores lejlighed ligger i Gågaden, er det ikke relevant at bestille pr. telefon. Nærmeste taxaholdeplads, hvor der normalt altid er ventende taxaer er foran Hotel le Meredien ved Avenue de Verdun.

taxi-nice

Læs evt. mere om taxa i Nice på hjemmesiden Best of Nice. Se også turistbureauets side, som indeholder en oversigt over byens taxaholdepladser. Læs her om transport til og fra Lufthavnen.

 

Retur til offentlig transport.