Istid i Nice

Af Bjørn Nedergaard

Der er vel næsten kun én kulinarisk ting, som man kan få overalt i verden: Is. Alligevel er det som om, at netop Nice er stedet, hvor det med is i alle afskygninger og smagsvarianter går op i en højere enhed.

is-oekologiskJeg har ikke statistikker på forbruget, men det må være stort, for uanset hvor man går i byen, kan man købe is. Ja, naturligvis har den økologiske variant også fundet sin plads på iskortet.

 

 

 

Gågaden og Place Rossetti

Den største koncentration af issteder finder man på gågaden, Rue Masséna, og i området på og omkring Place Rossetti i den gamle by, men som nævnt, findes der muligheder overalt i byen. Når det kommer til en vurdering af smag, må jeg indrømme, at jeg har tabt mine smagsløg til lakridsvarianten, reglisse, om end jeg gerne kombinerer med nutellavarianten eller caramel beurre salé.

Størst udvalg eller bedst til prisen eller bare bedst.

is-fenocchio

Fenocchio, som man finder på Place Rosetti samt et par andre steder i byen har langt det største udvalg. Lakridsvarianten er glimrende, men prisen er også i den høje ende.

 

is-azzuroHos Gelaterie Azzurro, lige ved Rosetti,  er lakridsisen også udmærket og prisen ser lavere ud. Betjeningen kan tale lidt skandinavisk, så den kunstneriske værdi er i orden. Prisen er tilsyneladende lavere end hos Fenocchio, men iskuglerne tilsvarende mindre – hørte jeg ordet: Prisaftale?

 

is-papillaI Rue de l’Opera finder man Papilla, som af Tripadvisor er blevet kåret til Frankrigs bedste i 2015. Og det endda uden lakridsis i fryseren. Denne alvorlige mangel er dog bragt til ophør fra 2017-sæsonen.

 

 

 

 

 

Bevæger man sig lidt udenfor de mest centrale bydele til Place Garibaldi, finder man lidt indeklemt det lille issted, Gelateria Garibaldi. is-garibaldi I vinduet et pænt udvalg af små desserter og i butikken heldigvis lakridsis. Betjeningen er ikke hurtig, men til gengæld omhyggelig. Med stor præcision fyldes to kæmpe iskugler i det lille bæger, som endda toppes med et par vafler. Her er der virkelig værdi for pengene. Absolut omvejen værd. Lukker dog lidt for tidligt om aftenen.

 

Alternativet i din egen fryser

is-picardDybfrostkæden Picard har et fremragende udvalg af is og desserter. Og leder man længe nok, så finder man også bægrene med lakridsis. Fornuftig pris, så fyld op i ferieboligens fryser. Så er der istid døgnet rundt.

Velbekomme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *