Og så lige en flaske vand……

NB: Denne artikel er skrevet før Corona. Pr. januar 2023 findes bedste vandtilbud i de Taxfrie butikker: 1 fl. 15 kroner og to for 25 kroner inkl. pant.

Af Bjørn Nedergaard

Nogen vil måske påstå, at mine små artikler er det rene vand, og denne gang har de helt ret. For denne lille artikel handler om den halve liter vand med skruelåg, som for mange af os er en uundværlig rekvisit på rejsen. Og da den jo ikke kommer igennem sikkerhedskontrollen, så er det ofte det første vi ser efter, når vi slippes løs i transithallen.

Det første møde er ganske rimeligt

I Københavns lufthavn falder man, som i de fleste andre lufthavne, direkte ind i den store tax-free butik og den store køler med flaskevand. Her er prisen 10 kroner (Kildevæld) og tager man to flasker slipper man med 18. Egentlig en fair måde at starte turen på. Men så skal man også stå i kø og vise boardingkort.

Så på turen rundt i lufthavnen kan man måske få fat i vandet på en enklere måde.

WHSmith kioskerne har også ”tilbud” på Kildevæld. Her er prisen dog 22 kroner for en enkelt flaske og 2 stk. for 38.

Caviar og hva’ vi har

Caviar House frister med iskold Aqua D’or til 30 kroner, Starbucks har Evian til 28 kroner og YO Sushi har Pellegrino til 25 kroner – her er der dog brus med i prisen. Retreat har sit eget mærke til 22 kroner og Pret A Manger ligeledes med sit eget mærke til 19 kroner.

Vild med dans koster

Pizzakongen Gorm tilbyder vand to go i flasker prydet med eget kontrafej. Pris 25 kroner. Lagkagehuset har også vand med egne etiketter og tager 21 kroner for en flaske. Mig bekendt har ingen af Lagkagehusets grundlæggere været med i Vild med Dans, så det må jo være Gorms deltagelse i det populære danseprogram, som koster lidt ekstra.

 

Billigst, men godt gemt

I et hjørne helt ude ved A-gaterne finder man Flying Tiger of Copenhagen, den som engang bare hed Tiger. Her har man dybt inde i butikken gemt en køledisk, som indeholder vand i flasker – pris 5 kroner *). Og den fås både med og uden brus

Havde jeg nu været dybdeborende journalist, så havde jeg bedt lufthavnen om en kommentar, men hvad, de ville nok bare have hældt vand ud af ørerne.

Hvis jeg havde ventet med at købe min vand til jeg var i luften, så kunne jeg have erhvervet en flaske norsk kildevand for 25 danske kroner hos Norwegian på min vej til Nice.

Note: Oplysningerne i denne artikel er indsamlet den 12. november 2018. De anførte priser er excl. evt. pant for emballage.
*) Flying Tiger of Copenhagen har primo 2019 ændret sin pris, så den nu er kr. 6,50 pr. flaske vand inkl. kr. 1,50 i pant for flasken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *